Klar for operasjon: third time’s the charm

Vinduet står på gløtt. Ute synger fuglene og det har såvidt begynt å lysne. Klokka har akkurat passert halv fem og jeg har nettopp startet på en halvliter antibiotika som skal inn gjennom veneflonen i venstre underarm i løpet av de neste 90 minuttene. Om to og en halv time skal en portør trille meg ned til operasjonssalen.

Jeg begynner å bli ganske drevet på å preppe for operasjon, for det er tredje gangen på en uke. Maks uflaks her i gården, kan man vel si. Egentlig skulle jeg ha blitt operert forrige onsdag, men personen før meg tok mye lenger tid enn de hadde håpet. Det er kjipt å bli sendt hjem etter ti timer sykehusventing, men sånn er det. Så jeg møtte opp igjen på torsdag med friskt mot og navnet mitt på reservelista, og rakk såvidt å tømme med Klyx, dusje og halvveis kle på meg sykehusklær før jeg fikk beskjed om at jeg ikke kan opereres denne dagen heller – det er for mange andre på lista som må prioriteres. Og det er jo rettferdig. Selvfølgelig skal du bli prioritert hvis du kommer inn med noe akutt og må opereres raskt! Men så er det forskjell på det man forstår og det man føler. Jeg forstår jo at man må ha et system som er fleksibelt på denne måten, men den fornuften kommer ikke nødvendigvis så godt til syne når man er sliten av å vente, faste og å mentalt forberede seg, bare for å få beskjed om at man kan dra hjem igjen. Vi kan vel si det slik at de arme sykepleierne fikk være vitne til en liten evighet med hulkegråt i ulike varianter ispedd lett bannskap ved behov.

Heldigvis har jeg en fantastisk kirurg som har fulgt meg de siste årene, og på magisk vis fikk kirurgen satt meg opp som førstemann på mandagslista. Så her er vi! Tredje forsøket. Og denne gangen er det nærmest umulig at det blir utsatt – bank i bordet – så om kun noen timer er tusjmerket på magen erstattet med en stomi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s